Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Det kan bara bli bättre

8 juni, 2017

Ordföranden har ordet - Emma Breheim spanar.

Nu är det lite mer än en månad sedan vi träffades i Gävle för vår årskonferens.  700 deltagare samlades i tre dagar för att uppleva ett välfyllt och kryddat program, ett brandlarm och en fantastiskt glad årets inköpare. Jag lämnade Gävle med en känsla av att vi genomfört vår hittills bästa årskonferens och den känslan bekräftades när jag för en tid sedan tog del av utvärderingen från konferensen. Det samlade intrycket hos 95% av deltagarna gav SOI:s årskonferens 2017 betyget bra eller mycket bra – vilket inte kan benämnas som något annat än en succé! Detta är vi givetvis mycket glada och stolta för.  

Jag lever efter devisen att förändring är av godo och precis som Laleh sjunger så kommer det aldrig bli som förr – det kan bara bli bättre. Det finns oändligt många klyschor som beskriver denna devis såsom ”det finns bara en väg och det är framåt” eller ”man kan bara utvecklas eller avvecklas”. Detta stämmer också väl in på när vi i styrelsen summerar och utvärderar årskonferensen. Genast börjar vi fila på smådetaljer som kan förbättras till nästa år och hur vi med våra ideella krafter kan få till en ännu bättre konferens i Jönköping än den som var i Gävle. Vi är väl som Veronica Maggio – aldrig nöjd – och det är väl en av de faktorer som hela tiden driver oss och föreningen framåt.

Vi har alltså en hel lista med åtgärder som vi hoppas kunna förbättra till när vi ses i Jönköping den 16-18 april 2018. Men även om det alltid finns förbättringspotential så får vi aldrig glömma bort att reflektera och fira våra framgångar - även i vardagen.

Jag drivs alltså av förbättringar och förändringar. Att förvalta är inte min grej. Men trots det så önskar jag just idag att jag kunde undvika en förändring. Idag ska jag tacka av den person som jag jobbat med de senaste 13 åren och som varit min mentor under så många år. Idag går hon välförtjänt i pension och förändringen är ett faktum. För så är det också med förändringar – de går inte att undvika och i slutändan brukar det visa sig att även jobbiga förändringar kan bli något bra.

Juni är en intensiv månad när vi offentliga inköpare ofta har mycket på vår to-do-list för att tillgodose verksamheternas behov innan semesterperioden. Därför brukar det vara extra välkommet med semester när den väl kommer.

Själv ser jag inte bara fram emot semestern. Om ett par veckor tar jag långledigt för att vänta in mitt tredje barns ankomst och ladda för en intensiv höst där jag kombinerar bebisliv med yrkesliv. Jag kommer att fortsätta som ordförande i SOI men ni kommer också se och höra en hel del av Martin Magnusson som är vår nye vice ordförande. Han kommer att presentera sig mer i nästa ordförandebrev där han också berättar om hur vi tar oss an årets upplaga av Almedalsveckan där vi har förändrat vårt koncept till något som vi hoppas på blir en återkommande och uppskattad mötesplats.

Till sist vill jag önska er en härlig sommar och skicka med er ett citat från min stora favorit Håkan Hellström.

Jag tror
När vi går genom tiden
Att allt det bästa
Inte hänt än