Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Publikrekord på Västernorrlands Upphandlingsdag

28 november, 2017

Trångt men gemytligt när 350 människor samlades i Sundsvall.

Rutinerade och skojfriske Henrik Hjelt fick oss på gott humör redan från början. Upplägget för dagen var intressant, där man växlade mellan en timme föredrag eller debatt, en timme branschträff eller upphandlingsskola och så vidare under dagen. Detta gjorde arrangörerna en aning nervösa inför de logistiska problemen när 350 människor skulle utföra täta förflyttningar i de många och långa gångarna i stora Quality Hotel. Men det fungerade perfekt, alla höll tiderna och var på rätt ställe vid rätt tillfälle.

Tre pass med branschträffar hanns med under dagen och man kunde välja fritt mellan Bygg och Annläggning, IT, Livsmedel, Transport och Logistik eller Vård och Omsorg. Om inget av dessa ämnen passade kunde man i stället delta i Upphandlingsskolan.

Bakom arrangemanget fanns ett antal organisationer. Myndighetsnätverket (ett nätverk för samverkan mellan myndigheterna i Sundsvallsregionen), Landstinget Västernorrland, Näringslivsbolaget Sundsvall, Sundsvalls kommun, Länsstyrelsen Västernorrland, LRF, Handelskammaren Mittsverige, Svenskt Näringsliv och Företagarna.

Göran Bodén, upphandlingschef i Sundsvall, såg väldigt nöjd och glad ut under dagen.

Gemensamt för föredragen och diskussionerna på stora scenen var att fokus låg mycket mer på möjligheter än problem. Sofia Pettersson, kommundirektör i Västernorrland var oerhört nöjd med den positiva uvecklingen av upphandling i Härnösand, inte minst tack vare den uppmärksammade livsmedelsupphandlingen där Sofia Elmeholt vann pris som landets bästa offentliga upphandlare.

På branschträffarna runt livsmedel var diskussionerna livliga och med en mycket engagerad publik under alla tre mötena. Anders Segebo höll med fast hand i diskussionerna och på bilden ser vi även prisvinnaren Sofia Elmehlt, upphandlingscontroller i Härnösand och Anders Källström, VD i LRF och bördig från Örnsköldsvik.

Detta var tredje gången Västernorrlands Upphandlingsdag arrangerades och med tanke på publikrekordet och det mycket välskötta arrangemanget lär det knappast ha varit sista gången.