Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset
  • Virkesvägen 26
  • 120 30 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (säkrast mellan 10-12 vardagar)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

SOI Mitt – deltagarrekord igen

25 oktober, 2017

En fin heldag i strålande höstväder

Hofors, Avesta, Falun och denna gång Loka Brunn i Filipstads kommun. SOI Mitts höstmöten börjar bli en tradition och för varje gång tycks deltagarantalet öka. Denna gång samlades ett 80-tal personer i vackra Loka Brunn, som dagen till ära bjöd på strålande höstväder. Helena Sköld-Lövgren, Upphandlingschef i Filipstad hälsade alla välkomna. Helena Sköld-Lövgren var tillsamman med Lina Haglund, Förbundsdirektör på Inköp Gävleborg, och Anders Karlin, Upphandlingschef på UpphandlingsCenter projektgrupp och ansvariga för dagens program.

Helena Sköld Lövgren

Det som framför allt präglade dagens olika föredrag och aktiviteter var den tydliga riktningen mot framtiden, berättar Anders Karlin, UpphandlingsCenter, och Helena Sköld-Lövgren. De gläder sig dessutom över all den positiva respons som har kommit från deltagare efter mötet.

Först ut bland talarna var Henrik Karlsson, förvaltningsdirektör på Göteborgs stad inköp och upphandling och ledamot i SOI’s styrelse. Han berättade både om SOI och den betydelse som SOI’s förslag till nationell inköpsstrategi har fått. Men också om det stora arbetet med att skapa en gemensam inköpsprocess för Göteborgs alla förvaltningar och bolag.

Henrik Karlsson

Kristian Pedersen

Från Advokatfirman Kahn Pedersen kom Kristian Pedersen för att tala om de praktiskt mest betydelsefulla nyheterna i nya LOU. Fokus låg på förfarandefrågor, leverantörsfrågor, avtalsfrågor, arbetsrättsliga villkor samt ramavtal och olika fördelningsnycklar och de nya möjligheter som lagen öppnar

Därefter var det dags för lunch, med tillfälle till promenad i Loka Brunns vackra natur.

Fredrik Lindholm från Filipstads kommun berättade medryckande om hur tekniken och digitaliseringen rusar framåt, oavsett vad vi tycker om det, och gav ideer och tips inför framtiden.

Upphandlingsmyndigheten hade skickat Jenny Engström, Erika Hanses och Niklas Tideklev, som höll i breakout sessions (eller grupparbeten som det heter på gammelsvenska) både före och efter fikastunden på eftermiddagen. Den första avdelningen handlade om följande två punkter.
a) Hur få verksamhetsutveckling genom upphandling
b) Förberedande arbete inför en innovationsupphandling samt vägval kring olika metoder och förfaranden

Därefter höll man en kort inledning kring innovation och vad som är på gång på det området, varefter grupparbetena fortsatte. Och i del två var ämnena
d) Formulera krav utifrån behovet och målen med upphandlingen
e) Utvärdera och följa upp funktion

Efter en lång men upplyftande dag var det dags för avslutning och hemfärd med diskussioner om vem som skall ta hand om värdskapet vid nästa möte med SOI Mitt.