Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Dagens Samhälle blir medlemstidning för SOI

21 februari, 2018

Dagens Samhälle trappar upp bevakningen av upphandlingsmarknaden i och med ett nytt samarbete med Sveriges Offentliga Inköpare (SOI).

Emma Breheim, ordförande i SOI skakar hand med Dagens Samhälles chefredaktör och vd Olov Carlsson. Foto: Simon Eliasson

Tidningen har under många år bevakat upphandlingssektorn och kartlagt de företag som levererar varor och tjänster till offentlig verksamhet.

– Genom att stärka vår bevakning och granskning av upphandlingsmarknaden och samtidigt bli medlemstidning för SOI kommer vi ännu närmare vår vision att bidra till en transparent offentlig marknad, visa på bra och dåliga exempel samt lyfta upphandlingsfrågorna till en strategisk nivå, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd för Dagens Samhälle.

– Det här känns fantastiskt roligt.

Genom samarbetet samlar Dagens Samhälle bevakningen av politiken, de högsta tjänstemännen samt de inköpare och upphandlare som i slutänden gör avtal och affärer. 

Intresseorganisationen Sveriges Offentliga Inköpare, SOI, organiserar de offentliga inköparna i Sverige. Föreningen har 1400 medlemmar fördelade över landet och har som ett av sina syften att bidra till bättre offentliga affärer.

Medlemmarna har sin arbetsplats såväl inom kommuner, regioner och landsting samt statliga myndigheter och dess bolag.

Förutom att alla medlemmar i SOI får en prenumeration på Dagens Samhälle ökar tidningen sin bevakning av de offentliga affärerna. Ämnet får en fast sektion i tidningen och på sajten.

Dessutom får SOI:s medlemmar ett unikt digitalt nyhetsbrev med nyheter, omvärldsbevakning samt kartläggningar inom upphandlingsområdet. 

– Samarbetet känns helt rätt för oss, säger Emma Breheim, ordförande i SOI. 

– Som förening vill vi påverka det offentliga Sverige så att det skapas förutsättningar för att få ut så mycket som möjligt ut av skattebetalarnas pengar. Dagens Samhälle ökar insikten om hur de offentliga affärerna påverkar samhällsutvecklingen, effektiviteten och kvaliteten i offentlig sektor. Det känns viktigt för oss att finnas med i det sammanhanget, fortsätter hon. 

– Vi är den enda tidning som kontinuerligt bevakar Sveriges samtliga kommuner, regioner och landsting samt de departement och myndigheteter som påverkar välfärdssektorn, säger Olov Carlsson. 

Dagens Samhälle startade under fjolåret dotterbolaget Dagens Samhälle Insikt som säljer affärsdata och research över exakt vilka affärer som genomförs inom alla upphandlingspliktiga verksamheter i Sverige.

Avtalet undertecknades på måndagen i Luleå och samarbetet börjar gälla från och med den 1 april.