Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

En Trendens för dagen!

18 december, 2017

Högaktuellt magasin från Upphandlingsmyndigheten

Det märks att Upphandlingsmyndigheten fått upp ångan på allvar! Det nya numret av magasinet Trendens, som är nummer 2 i ordningen, gör rikligt med nedslag ute i verkligheten, när man nu sammanfattar vad som har hänt på upphandlingsområdet under 2017. Utgåvan hann med ett nödrop fram till myndighetens stora konferens den 1 december, så de många besökarna kunde lämna konferensen med rykande färska exemplar i händerna.

Den viktigaste observationen, menar myndigheten, är att det fortfarande finns ett glapp mellan beslutsfattare och ansvariga för inköpsarbetet, och att detta glapp måste minska. ”Minska riskerna genom medvetna beslut”, skriver Generaldirektör Inger Ek i sin inledande krönika. Flera av reportagen i Trendens handlar om just detta, allra mest intressant är kanske reportaget från Göteborg, där kommunlrådet Jonas Attenius och förvaltningsdirektör Henrik Karlsson (som många av oss känner från SOI’s styrelse) gemensamt berättar hur man skall bygga upp en modern inköpsverksamhet, med utgångspunkt i fakta, beprövade arbetssätt, tvärfunktionalitet, helhetssyn, utvecklingsfokus, kompetens, medvetet beslutsfattande och en stark vilja att lyckas.

I övrigt får vi allt från statistik till längre och kortare reportage med goda exempel utifrån landet, en genomgång av hur arbetet fortlöper med de sju inriktningsmålen i den nationella upphandlingsstrategin, en krönika av Björn Axelsson och mycket annat.

På Upphandlingsmyndighetens hemsida kan du enkelt ladda ner  Trendens som pdf (bägge numren) eller beställa den senaste utgåvan i tryckt skick. (Tyvärr skadades en leverans av magasinet under transporten, så den kan inte levereras förrän efter jul.)