Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset
  • Virkesvägen 26
  • 120 30 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (säkrast mellan 10-12 vardagar)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Årets inköpare

Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen.

Priset har delats ut sedan 1995 och ger vinnaren ett stipendium på 10 000 kr.

Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen.

Styrelsen utser årets inköpare och utmärkelsen delas ut vid årskonferensen.

Årets inköpare 2019

Iqbal Musaji

Borås stad

Med innovativa lösningar och en stark drivkraft att hitta effektiviseringar har Iqbal Musaji lyckats få en helhetssyn samt uppnått en större transparens i Borås stads inköp. Hans strategiska tänkande, stora engagemang och vilja att dela med sig av sina erfarenheter har lett till att kommunen har blivit en förebild inom offentliga inköp i Sverige. Iqbal Musaji är därför en välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2019.

Tidigare vinnare

2018
Mirja Saarväli
Upphandlingschef i Eskilstuna kommun
Upphandlingschef i Eskilstuna kommun

Mirja Saarväli tilldelas utmärkelsen för att i rollen som upphandlingschef bedrivit ett övergripande och målmedvetet arbete för att lyfta inköp till en strategisk nivå i sin organisation. Med Mirja i spetsen har kommunen utvecklat en långsiktig modell för styrning och samverkan mellan tjänstepersoner och politiker. Genom deras fokus på inköp som ett strategiskt verktyg för samhällsutveckling och effektivitet är Eskilstuna kommun ett föredöme för resten av Sverige. Mirja Saarväli är därför en välförtjänt vinnare av Årets inköpare 2018.

2017
Ann-Heléne Klasson
Halmstads Fastighets AB
Halmstads Fastighets AB

Med kunskap och kreativitet har Ann-Heléne Klasson visat möjligheterna med nytänkande lösningar inom regelverkets ramar. Hon visar på ett hållbart strategiskt tankesätt med metoder som inkluderar och gynnar hela inköpsprocessen för såväl köpare som säljare. Med fokus på socialt ansvar, funktion och kvalité har Ann-Heléne Klasson med en positiv, ödmjuk inställning både utmanat och utvecklat Halmstads Fastighets AB:s upphandlingsarbete. Ann-Heléne Klasson är välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2017.

2016
Lena Orrvad
Vara kommun
Vara kommun

Lena Orrvad får utmärkelsen Årets Inköpare 2016 för att hon på ett utmärkt sätt genomfört en livsmedelsupphandling med högt ställda krav i samverkan med 14 kommuner i Skaraborg. I upphandlingen genomfördes omfattande kontroller under utvärderingen och resultatet av upphandlingen har uppmärksammats som ett mycket lyckat exempel på en väl genomförd livsmedelsupphandling av både livsmedelsbransch och media. Genom sitt arbete visar Lena att det är möjligt att på ett komplicerat upphandlingsområde genomföra en god affär där både verksamhet och leverantörer är nöjda.

2015
Thomas Wedegren
Stockholms läns landsting
Stockholms läns landsting

Thomas Wedegren får utmärkelsen Årets Inköpare 2015 för att han, i sina olika inköps- och upphandlingsroller inom kommun och landsting, löpande har drivit och initierat utveckling och innovativa affärsupplägg inom offentlig upphandling och i samarbete med kollegor lagt grunden för landstingens uppförandekod, samt i övrigt generöst delat med sig av sina idéer till medarbetare och kollegor.

2014
Siw Norström
Mora kommun
Mora kommun

Årets inköpare 2014 är en person med mycket lång erfarenhet av offentlig upphandling. Resan började ganska precis 20 år innan LOU föddes, då som inköpsassistent. Efter några år i den rollen var tiden mogen för att ta steget till inköpare, vilket faktiskt fortfarande är rollen även om titeln idag är upphandlare. Under åren har mängder av upphandlingar genomförts, alltid med fokus på att göra en bra affär. Den här personen har jobbat i det tysta och inte alltid uppmärksammats för sina insatser, trots att upphandlingsarbetet har sina utmaningar. Årets inköpare har verkligen följt med sin tid och under åren skaffat sig imponerande kunskaper om olika regelverk. Den organisation som har en sådan här upphandlare att tillgå är att gratulera.

Nomineringen till Årets inköpare 2019 stänger 31 januari 2019