Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Artexis Nordic tar över Upphandlingsdagarna

24 september, 2017

Upphandlingsdagarna har under 14 år framgångsrikt drivits av Hexanova events, under ledning av Urban Nilsson. Nu har de sålts till Artexis Nordic.

Upphandlingsdagarna har blivit ett av de stora arrangemangen inom offentlig upphandling, i besökarantal och omfattning jämförbart med SOI’s årskonferens. Nu har Urban Nilsson, VD för Hexanova events, dock sålt Upphandlingsdagarna till Artexis Nordic som driver Kistamässan och Malmömässan samt easyFairs Norden. I ett pressmeddelande sägs att Hexanova kommer att fortsätta att vara en stark partner och vara delaktig i utformning av både innehållet och marknadsföringen. Nästa konferens arrangeras den 31 januari-1 februari 2018 på Kistamässan i Stockholm.

– Sett ur Hexanovas och Offentliga Affärers perspektiv är vi stolta över att ha etablerat och utvecklat en ledande mötesplats där de offentliga affärerna får välförtjänt fokus. När vi nu närmar oss vårt femtonde år som arrangörer blir detta ett naturligt steg att ta. Vi ser stora möjligheter för Upphandlingsdagarna att fortsätta utvecklas positivt tillsammans med en kunnig organisation som Artexis/Easyfairs, säger Urban Nilsson, VD på Hexanova events i ett officiellt uttalande. Vi har fått en liten pratstund med Urban Nilsson.

– Hej Urban, håller ni på att lämna de offentliga affärerna bakom er?
– Nej, det är snarare tvärtom, vi satsar ännu mer på det området. Och då var den här försäljningen väldigt positiv. Vi kommer att fortsätta bevaka offentlig upphandling via vår tidning, Offentliga Affärer och på Offentliga Affärer i Almedalen. Vi kommer att fortsätta med arrangemangen Offentlig Chef i Uppsala, E-förvaltningsdagarna och Publicom i Stockholm. Men vi kommer också att starta ett par helt nya arrangemang, Trygg och Säker, i samarbete med Malmö stad och Malmömässan, och Välfärdsdagarna, i Stockholm.

– Eftersom vi etablerar ett samarbete med Artexis/Easyfairs, både kring Upphandlingsdagarna och med vår tidning, Offentliga Affärer, så kommer jag och Hexanova fortfarande att ha kontakt med upphandlarna och med SOI. Och det ser jag fram emot, när man väl har kommit in i den världen så får man inte bara kontakter utan även vänner. Så vi håller kontakten och vi ses även i fortsättningen, till exempel på Upphandlingsdagarna!

Maria Tunebro är nu projektledare för Upphandlingsdagarna för Artexis/Kistamässan och hon gläds åt utmaningen. – Jag har tidigare i mitt yrkesliv haft med den offentliga upphandlingen att göra, det är ett spännande område. Vi ser en stor utvecklingspotential samtidigt som vi vill bibehålla kontinuiteten och kvaliten på programinnehållet. Och där har ju programkommittén en viktig funktion att fylla, precis som tidigare år. Och vi har flera andra mässprojekt som har stark koppling till offentlig sektor.