Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Trendens – årlig rapport

2 februari, 2020

Så speglas utvecklingen på upphandlingsområdet

Härom dagen släppte Upphandlingsmyndigheten sin årliga rapport, Trendens, en fullmatad skrift på 40 sidor. Temat för det nya numret av Trendens är Makt, medel, möjligheter, med underrubriken Offentliga inköp som skapar samhällsnytta. Inom kort kommer vi att botanisera närmare i rapporten.

I ett pressmeddelande skriver Upphandlingsmyndigheten.

”Nu kan du läsa den fjärde upplagan av Upphandlingsmyndighetens årliga rapport Trendens som speglar utvecklingen på upphandlingsområdet under 2019. Ta del av hur upphandling använts för att hitta lösningar som möter samhällsmål.

– Det finns stora möjligheter att använda upphandling för att skapa positiv samhällsförändring. Oavsett om det handlar om att bygga fossilfritt eller minska sjukskrivningar så kan offentlig sektor ha nytta av den innovationskraft som finns på marknaden, säger Inger Ek, generaldirektör på Upphandlingsmyndigheten.

Årets upplaga fokuserar på hur offentliga beslutsfattare har både makt, medel och möjligheter att påverka förutsättningarna för offentlig upphandling.

– Bra affärer kräver bra ledarskap. Offentliga chefer kan möjliggöra träffsäkra upphandlingar genom att ta fram konkreta mål och styrmedel samt ge organisationen förutsättningar att arbeta tvärfunktionellt mellan verksamhetsområden. I artiklarna lyfter vi olika exempel som jag tror kan inspirera alla som berörs av offentlig upphandling, inte minst beslutsfattare, säger Inger Ek.”

Trendens kan beställas som tryckt skrift och kan även laddas ner. Det väljer du på denna sida.