Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Gabriella Ahlström – vad tar du med dig från i fjol?

22 mars, 2018

En spaning bakåt i tiden.

Gabriella Ahlström var moderator på årskonferensen i Gävle i fjol. Dessutom bistod hon SOI som moderator vi ”spaningsseminariet” under Almedalsveckan. Där hade SOI som bekant skickat ut ett antal trendspanare som skulle nosa rätt på vilka upphandlingsfrågor som var viktigast under veckan. Och nu skall Gabriella åter vara moderator på årskonferensen i Jönköping. Är det ett högt betyg åt Gabriella eller kanske åt SOI? Svaret kanske är både och. Vi ville i alla fall känna henne lite på pulsen inför årets konferens.

– Hej Gabriella, kan vi få höra lite om dina reflektioner från förra året och vad du tar med sig av det in i årets konferens?
– Oj, oj, det är ju så mycket! Vi kan ju börja med att säga att det var bra dagar och ett väldigt roligt uppdrag. Dessutom en väldigt trevlig, samkörd och proffsig arbetsgrupp att samverka med.

– Jag minns att du modererade ett samtal mellan Ardalan Shekarabi, Emma Breheim och Jon Radefalk från Securitas. Där blev jag imponerad, upphandling är ju ändå inte ditt specialämne.
– Nej, det är rätt så svåra ämnen, både roligt och utmanande. Och till råga på allt en kvalificerad publik, som tur är kan inte alla ha överblick över allting. Man får helt enkelt våga ställa frågor, och försöka ha en balans mellan det specifika och det generella. Det är så mycket som ryms inom begreppet offentlig upphandling.

– Och det fanns så många bra föreläsningar. Till exempel han som påminde om vår genetiska bakgrund och varför det är så svårt att skapa en bra ljudmiljö inomhus, medan vi kan vara långt isär i skogen men ändå höra varann alldeles utmärkt. Det var han med de röda skorna... Och kvinnan från Malmö stad, hon som vunnit i Genikampen och som pratade om vad som krävs för att häva ett avtal. Oj, så mycket minnen som dyker upp när man börjar prata.

– Jag blev så imponerad av Anna Ulfsdotter Forsell, skulle vilja titta in i hennes hjärna. Och jag minns det Emma sa om att lära sig simma bland paragrafer.

– Och vad tar du med dig till årets konferens?
– En bra känsla och goda erfarenheter från förra året. Plus en vilja att göra ännu bättre och gärna lite varmare...