Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Innovationsupphandling...

22 mars, 2018

– ett strategiskt verktyg som förhindrar fall. Välkommen till innovationsseminarium den 10 april i Stockholm.

Bild från projektets fullsatta uppstartsmöte i Malmö

Innovationsupphandling tillhör inte de områden där den offentliga upphandlingen gjort sina största framsteg under de senaste decenneierna. Ett av de påfallande undantagen är dock Region Skåne som inte bara har tydliga ambitioner på området utan även omsätter dem i praktisk verksamhet. Nedan citerar vi ur en inbjudan till ett seminarium i Stockholm. I skrivande stund är det fortfarande möjligt att anmäla sig, sista anmälningsdatum är 3/4.

Region Skåne och Innovation Skåne har under flera år skapat en förmåga att använda innovationsupphandling som ett strategiskt verktyg för att lösa verksamhetens stora utmaningar.

Nu delar vi med oss av några av de utmaningar vi har ställts inför, hur vi valde att hantera dem och vad resultatet blev. Vid innovationsupphandling går det inte alltid att följa etablerade arbetssätt. Vi har testat nya metoder och lärt oss mycket!

Möt även de tre finalisterna från vår senaste innovationsupphandling – fallprevention! Finalisterna presenterar sina innovativa lösningar. Efter presentationerna avslöjas tilldelningsbeslutet.

En av talarna är Darja Isaksson, strateg och konceptutvecklare inom digital transformation som ger sina tankar om innovation. Hon är utsedd av Veckans affärer till Sveriges mäktigaste kvinnliga opinionsbildare och ingår i regeringens innovationsråd.

Innovationsupphandlingen av fallprevention genomförs i samarbete med Vinnova och Upphandlingsmyndigheten.

Seminariet modereras av den erfarna innovationsledaren Susanna Bill.

Fakta Fallolyckor:
Fallskador är ett mycket stort problem i samhället. Framförallt är det äldre människor med till exempel svag fysik, funktionsnedsättning, viss medicinering eller som är undernärda. Myndigheten för samhällskydd och beredskap har beräknat att fallskador kostar samhället 22 miljarder kronor varje år. Tyvärr drabbas även patienter inom slutenvården av fallskador. Inom Region Skåne skadas flera tusen personer varje år, några så allvarligt att de får men för livet eller till och med avlider. Ett omfattande arbete har bedrivits sedan länge för att motverka fallrisken men väldigt mycket återstår att göra.

När? 10 april 2018

Tid? 10.00-14.30 inklusive lunch

Kaffe serveras innan seminariet, kl 9.30

Var? 7A Centralen, Vasagatan 7, 111 20 Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt. För mer information och anmälan, klicka här.