Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset
  • Virkesvägen 26
  • 120 30 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (säkrast mellan 10-12 vardagar)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Martin Magnusson med SOI i Almedalen

25 augusti, 2017

- I styrelsen är vi supernöjda med hur det fungerade i Almedalen i år, säger SOI’s vice ordförande, Martin Magnusson.

– Hej Martin, vi som inte hade möjlighet att vara med i Almedalen är förstås väldigt nyfikna på hur det blev, ni skulle ju testa lite nytt också...
– Ja, för att ta det från början så var vi ju fyra från styrelsen, Roger Himmelsköld, Helen Widin, Martin Kruse och jag själv. dessutom en av Louise Strands medarbetare från Region Skåne. Vi deltog i elva olika arrangemang, varav vi var medarrangörer i två. Det ena med Offentliga Affärer och det andra med Upphandling24. 

– Dessutom använde vi tiden till att gå på andra intressanta arrangemang med koppling till upphandling, vi träffade politiker och företrädare för branschorganisationer. Det är  faktiskt så många som vill träffa oss som företräder upphandlarna att vi inte kunde hinna med alla. Det är väldigt tydligt att SOI’s varumärke växer... 

– Men jag förstår att du speciellt syftar på vårt ”spaningsseminarium” som vi genomförde tillsammans med Upphandling24. Temat var, Vilka blir årets viktigaste frågor i upphandlingsdebatten? och vi hade gett åtta namnkunniga spanare uppdraget att hitta var sitt svar på frågan under veckan. Panelen bestod av Fredrik Tamm, DoubleCheck, Anna Ulfsdotter Forssell, Delphi, Ann-Heléne Klasson, Halmstads Fastighets AB, Eva-Lotta Löwstedt-Lundell, SKL Kommentus, Martin Magnusson, SOI och Region Värmland, Iqbal Musaji, Borås stad, Ziyene Melki, Malmö stad och Stefan Holm, Almega. Moderator var förstås mästerspanaren Gabriella Ahlström.

- Det blev ett väldigt bra seminarium, med bra dynamik och spännande iakttagelser. Inom kort kommer hela seminariet att gå att se och lyssna på, på upphandling24.se. 

– Vi tycker att hela idén var så bra att vi kommer att ta upp den igen och förhoppningsvis kan vi också vidareutveckla konceptet.

– Jag har hört en och annan som tror att Almedalsveckan har passerat sin höjdpunkt. Vad tror du?
– Kanske just när det gäller Politikerveckan, men knappast när det gäller de hundratals olika bransch- och intresseorganisationer som medverkar med sina olika frågor. Tittar man exempelvis på den totala mängd arrangemang som har koppling till upphandling så är de så otroligt många och intressanta att du aldrig skulle kunna finna och dessutom ha möjlighet att delta på så många under resten av ett helt verksamhetsår. För oss i SOI är det dessutom så att av den totala mängden arrangemang under Almedalsveckan så ökar andelen med koppling till upphandling väldigt tydligt är från år. Och insikten att offentlig upphandling är ett strategiskt verktyg för samhällsutvecklingen delas av allt fler. Så ur min synvinkel är Almedalsveckan otroligt viktig för SOI. 

– Och som sagt, vi är supernöjda med årets Almedalsvecka! Hoppas vi ses där, så många som möjligt nästa år.