Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset
  • Virkesvägen 26
  • 120 30 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (säkrast mellan 10-12 vardagar)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Årets inköpare

Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen.

Priset har delats ut sedan 1995 och ger vinnaren ett stipendium på 10 000 kr.

Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, i första hand medlemmar, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen.

Styrelsen utser årets inköpare och utmärkelsen delas ut vid årskonferensen.

Årets inköpare 2021

Katarina Appelqvist

Inköpschef i Kungsbacka kommun

”Årets Inköpare 2021 - En modig inköpare som visar vägen! Med ökat fokus på samverkan internt och externt genom tydligare kommunikation och information. Genom att öka förståelsen för inköp och upphandling har de kunnat öka värdet och möjligheterna för offentlig upphandling samt förståelsen om att man kan använda offentlig upphandling som ett strategiskt verktyg för att nå uppsatta mål. Under Katarinas ledning lanserades under hösten 2020 en ny utbildningsguide för inköp och ny struktur och information kring upphandling på hemsidan. Ett stort och viktigt arbete, och inte minst en lärandeprocess. Stort Grattis Katarina Appelqvist från Kungsbacka kommun" Årets inköpare utses för att stimulera och belöna upphandlare/inköpare, som under året gjort en uppmärksammad insats inom sitt arbete eller på annat sätt genom sitt engagemang utvecklat den offentliga upphandlingen. Priset har delats ut sedan 1995 och ger vinnaren ett stipendium på 10 000 kr.

Tidigare vinnare

2020
Marcus Bäckström
Upphandlingsstrateg, Simrishamns kommun
Upphandlingsstrateg, Simrishamns kommun

Marcus Bäckström tilldelas utmärkelsen för att hangenom sitt engagemang och generositet bidrar till att dela kunskap och öka intresset för offentliga inköp i Sverige. Genom sina analyser och erfarenheter visar han på hur verkligheten ser ut för en offentlig inköpare, med särskilt fokus på en mindre organisation och dess utmaningar. Genom sin upphandlingsblogg har Marcus sedan 2014 blivit en viktig röst i upphandlingssverige, där han ger alla bloggläsare en tydlig bild över vad upphandlaryrket innebär samtidigt som han ökar förståelsen för offentlig upphandling hos leverantörer och det lokala näringslivet i Simrishamn.Marcus Bäckström är därför en välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2020.

2019
Iqbal Musaji
Borås stad
Borås stad

Med innovativa lösningar och en stark drivkraft att hitta effektiviseringar har Iqbal Musaji lyckats få en helhetssyn samt uppnått en större transparens i Borås stads inköp. Hans strategiska tänkande, stora engagemang och vilja att dela med sig av sina erfarenheter har lett till att kommunen har blivit en förebild inom offentliga inköp i Sverige. Iqbal Musaji är därför en välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2019.

2018
Mirja Saarväli
Upphandlingschef i Eskilstuna kommun
Upphandlingschef i Eskilstuna kommun

Mirja Saarväli tilldelas utmärkelsen för att i rollen som upphandlingschef bedrivit ett övergripande och målmedvetet arbete för att lyfta inköp till en strategisk nivå i sin organisation. Med Mirja i spetsen har kommunen utvecklat en långsiktig modell för styrning och samverkan mellan tjänstepersoner och politiker. Genom deras fokus på inköp som ett strategiskt verktyg för samhällsutveckling och effektivitet är Eskilstuna kommun ett föredöme för resten av Sverige. Mirja Saarväli är därför en välförtjänt vinnare av Årets inköpare 2018.

2017
Ann-Heléne Klasson
Halmstads Fastighets AB
Halmstads Fastighets AB

Med kunskap och kreativitet har Ann-Heléne Klasson visat möjligheterna med nytänkande lösningar inom regelverkets ramar. Hon visar på ett hållbart strategiskt tankesätt med metoder som inkluderar och gynnar hela inköpsprocessen för såväl köpare som säljare. Med fokus på socialt ansvar, funktion och kvalité har Ann-Heléne Klasson med en positiv, ödmjuk inställning både utmanat och utvecklat Halmstads Fastighets AB:s upphandlingsarbete. Ann-Heléne Klasson är välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare 2017.

2016
Lena Orrvad
Vara kommun
Vara kommun

Lena Orrvad får utmärkelsen Årets Inköpare 2016 för att hon på ett utmärkt sätt genomfört en livsmedelsupphandling med högt ställda krav i samverkan med 14 kommuner i Skaraborg. I upphandlingen genomfördes omfattande kontroller under utvärderingen och resultatet av upphandlingen har uppmärksammats som ett mycket lyckat exempel på en väl genomförd livsmedelsupphandling av både livsmedelsbransch och media. Genom sitt arbete visar Lena att det är möjligt att på ett komplicerat upphandlingsområde genomföra en god affär där både verksamhet och leverantörer är nöjda.

Nomineringen till Årets inköpare 2021 är stängd