Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7, plan 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (säkrast mellan 10-12 vardagar)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Ta chansen att påverka!

24 oktober, 2018

Vice ordföranden har ordet

Ungefär vartannat år har vi de senaste åren skickat ut en medlemsenkät till alla föreningens medlemmar. Det har för oss i styrelsen varit ett sätt att få indikationer om vilka frågor som ni medlemmar tycker att vi ska prioritera i vårt arbete. Utöver medlemsenkäten finns dessutom självklart möjlighet att påverka föreningens arbete genom att delta på årsmötet.
 
För en medlemsorganisation som SOI är det viktigt att veta vad vi gemensamt står för. I styrelsen har vi ibland känt att vi saknat ett effektivt verktyg för att snabbt kunna stämma av vad föreningens medlemmar tycker i en viss specifik fråga. Varken årsmötet eller medlemsenkäten fyller den funktionen och ”Månadens fråga” som fanns på vår gamla hemsida hade alldeles för låg svarsfrekvens för att vara relevant som underlag. Vi lanserar därför idag något vi väljer att kalla för SOI-panelen som är ett verktyg för att stämma av viktiga ståndpunkter med er medlemmar.
 
Som panelmedlem svarar du några gånger per år på ett antal frågor som rör offentliga inköp och upphandling. Det kommer inte vara något krav på att besvara alla frågor som skickas ut. Alla medlemmar har möjlighet att delta i panelen och ju större panel, desto bättre.
 
Inbjudan att anmäla sig till SOI-panelen går ut till alla föreningens medlemmar inom kort och du kan dessutom läsa mer om SOI-panelen i en särskild nyhet i detta nyhetsbrev.
 
Även fortsättningsvis är ni såklart också alltid välkomna att kontakta någon i styrelsen direkt eller höra av sig till soi@soi.se med tankar, idéer eller synpunkter.
 
Innan jag avslutar så vill jag passa på att tipsa om podcasten ”På tal om inköp” som leds av två tidigare SOI-styrelseledamöter (varav en ordförande), nämligen Eva-Lotta Löwstedt Lundell och Helena Brynolfsson. Än så länge finns bara fyra avsnitt men det som finns lovar gott, särskilt upplägget att prata om inköp i både privat och offentlig sektor. Bland gästerna hittills finns både vår ordförande Emma Breheim och Årets Inköpare 2018, Mirja Saarväli.
 
Apropå årets inköpare så är det bara 5 månader kvar tills Årets Inköpare 2019 utses. Nominera din kandidat här

Martin Magnusson