Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Vi hade i alla fall tur med ramavtalet

18 december, 2021

Svart humor på Stadsteatern i Göteborg. Boka biljett genom UHRF.

Foto: Ines Sebalj

En teaterföreställning som fått mycket uppmärksamhet och strålande recensioner. Upphandlingsrättsliga föreningen i Göteborg har exempelvis lyckats upphandla 60 biljetter till ett gemensamt teaterbesök för sina medlemmar den 20 januari. Ett mindre antal biljetter finns tillgängliga för SOI´s medlemmar att boka. Läs mer om denna möjlighet här. OBS! Möjligheten kvarstår även efter det sista-datum som anges på föreningens hemsida.

Tyvärr går pjäsen bara till slutet av januari. Så vad handlar den om egentligen? Stadsteatern beskriver den så här.

Höga ideal vänds till sin motsats i Gertrud Larssons upphandlingskomedi
Som kommunal tjänsteman har Roland hittat sin plats på jorden. Fylld av engagemang kryssar han mellan likabehandlingsplaner, styrdokument och upphandlingsprocesser. Guldklockan från Göteborgs Stad hänger han stolt på handleden varje morgon. Ackompanjerad av sprängningarna från Västlänksbygget köper han in parkbänkar och kontorsmaterial enligt konstens alla regler.

Men när en ny vattenautomat måste upphandlas till kontoret dras Roland in i en Kafkalik intrig där han själv hamnar i skottgluggen. Varumärket Göteborg ska stärkas men istället vänds höga ideal till sin motsats bland kollegorna på kontoret. Girighet, medlöperi och brist på civilkurage drar förvaltningen allt närmare en upplösning.

Dramatikern Gertrud Larsson gjorde stor succé med Tidningshuset som Gud glömde. Nu är hon tillbaka med en vass satir som gör svart humor av kompetensutveckling, hållbarhetspolicyer och den offentliga sektorn. Regisserar gör Jenny Nörbeck och i rollerna ser vi Hannah Alem Davidson, Marie Delleskog, Victoria Dyrstad, Fredrik Evers, Carina M Johansson och Sylvia Rauan.

I Dagens Nyheter skriver recensenten Isa Andersson bland annat. ”Vem hade anat att lagen om offentlig upphandling skulle spela en av huvudrollerna i vinterns kanske roligaste teaterhändelse? Inte jag, men med dramatikern Gertrud Larsson bakom spakarna – som kan konsten att skapa absurd komik av vilken samhällsfråga som helst – är jag inte förvånad. Efter samtidssatirer om allt från Försäkringskassan, avregleringen av SJ och tidningskoncernen Stampens rekonstruktion är hon tillbaka med en ny komedi om förpappringen och new public management i offentlig sektor. Göteborgs stad närmare bestämt.”