Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7, plan 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (säkrast mellan 10-12 vardagar)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Sharing is caring

18 december, 2021

Vice ordföranden har ordet

Julen står för dörren och vad passar väl då bättre än att skriva några rader om det fina i att dela med sig. För något år sedan skrev jag ett vice ordförandebrev på temat att vi inom den offentliga sektorn mer än gärna delar med oss till varandra och jag tänkte spinna vidare lite på det.

Med jämna mellanrum genomför föreningen en medlemsenkät (2022 är det dags igen) i syfte att få en bättre bild av föreningens demografi och vilka frågor som medlemmarna vill att föreningen ska driva och jobba mer eller mindre med. Erfarenhetsutbyte och nätverkande är ständigt högt på önskelistan. Just därför känns det väldigt roligt att se tillbaka på 2021 och konstatera att vi haft en lyckad och fulltecknad premiäromgång i vårt program för erfarenhetsutbyte och att vi under våren nu rullar ut nästa programomgång.

Något annat som ibland dyker upp som förslag i våra medlemsenkäter är att SOI ska bygga en egen digital plattform för erfarenhetsutbyte. Det är en kittlande idé som tål att tänkas på men plattformar i egen regi är i nuläget inte något föreningen prioriterar. Men jag skulle i stället vilja slå ett slag för Dela Digitalt som är Sveriges Kommuner och Regioners portal för samverkan, erfarenhetsutbyte och gemensam verksamhetsutveckling inom offentlig sektor.

Alla som arbetar i kommuner, regioner och myndigheter har gratis tillgång till sajten genom sin mejladress och där delas dokument, goda exempel och idéer från hela det offentliga Sverige. En sökning på ordet ”upphandling” ger i skrivande stund 459 träffar och ju fler som upptäcker tjänsten, desto mer innehåll kommer det såklart att bli.

En som delar med sig på Dela Digitalt är Lena Mårdh, hållbarhetsstrateg på Upphandling Södertörn. Hon delar bland annat med sig av hur hon arbetar med systematik och dokument för prioritering av hållbarhetskrav i upphandlingar. Om just detta kommer hos dessutom att prata om på vår årskonferens i Luleå 29-31 mars. Årskonferensen är ju ett naturligt forum för nätverkande och erfarenhetsutbyte och det kommer såklart att finnas gott om fler programpunkter där goda exempel delas med förhoppningen att inspirera och hjälpa andra.

Hela programmet till vår efterlängtade årskonferens släpps efter årsskiftet. Håll ögonen öppna!
Jag vill avslutningsvis tacka för det här året och önska er alla en god jul och ett gott nytt år!

Och glöm inte: Sharing is caring.

Martin Magnusson
Vice ordförande