Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

AffärsConcept – en lång och spännande historia

26 januari, 2021

25 år i branschen - läs historien från då till nu

Många känner till AffärsConcept som en del i SKL Kommentus verksamhet. Kanske är det inte lika många som minns att AffärsConcept en gång i tiden låg på Skeppsbron i Stockholm och under ett antal år i början på 2000-talet skötte SOI´s kansli. Eller att grundaren av företaget, Kalle Krall, även är en engagerad musiker i svänggänget Doktor Krall. På bilden ovan ser vi Doktor Krall spela på SOI´s årskonferens 2008 i Örebro, med Kalle Krall i mitten.

På den tiden hade inte SOI några digitala nyhetsbrev, utan informationen kring verksamheten publicerades i tidningen Affärer som kom ut med 4 nummer per år. Det är många kartonger med tidningar som burits ut och in ur AffärsConcepts lokaler på Skeppsbron, där parkeringsmöjligheterna inte heller var helt idealiska. SOI hade en hemsida, men den var helt statisk och nästan omöjlig att göra några ändringar på.

Men AffärsConcept var förstås framför allt känt som ett mycket kompetent konsultföretag inom offentlig upphandling, med många och stora uppdrag både i Sverige och i en rad andra länder, exempelvis Slovenien (inför landets inträde i EU), Ukraina, Kenya, Moldavien, Bosnien-Hercegovina, Litauen, Estland, Ryssland, Palestina, Serbien, Kroatien, Albanien. Och man hade en medveten strategi i att bara ta uppdrag åt köparsidan, aldrig åt leverantörer.

I samband med att företaget nu firat sitt 25-årsjubileum, har Elisabeth Molin, administrativ chef på AffärsConcept och anställd i hela 19 år, skrivit om AffärsConcepts historia från starten i Hägernäs 1995 till det affärsstöd med spetskompetens inom upphandling och juridik som bolaget är idag. Artikeln är publicerad på Kommentusbloggen och hela den spännande och samtidigt mycket informativa artikeln kan ses som en exposé över den offentliga upphandlingens utveckling de senaste 25 åren. Du hittar artikeln här.