Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset
  • Virkesvägen 26
  • 120 30 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (säkrast mellan 10-12 vardagar)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Tack för ert engagemang!

26 januari, 2021

Vice ordföranden har ordet

Hoppas att det nya året har börjat bra. Under senare delen av hösten förra året genomförde vi en undersökning i form av djupintervjuer med 15 medlemmar från olika sektorer, olika delar av landet och med olika organisatoriska förutsättningar. Vi pratade med medlemmar från söder till norr och vars organisationer representerade en spridning i inköpsvolym från 100 miljoner kronor per år till svindlande 48 miljarder kronor per år.
 
Jag vill med några korta rader i detta vice ordförandebrev rikta ett stort tack till alla som via SOI-panelen anmälde sitt intresse att delta i undersökningen. Vi hade inte möjlighet att gå vidare med alla, det hade blivit ett för omfattande arbete. Ett extra stort tack naturligtvis också till de 15 medlemmar som engagerat svarade på frågor om sin syn på den offentliga affären och hur SOI kan kommunicera och agera framåt. Ert bidrag är oerhört värdefullt och har givit styrelsen underlag för verksamhetsplanering för flera år framåt i tiden.
 
Du kan läsa mer om bakgrund och syfte med undersökningen på soi.se och vi kommer naturligtvis att inom kort lämna en mer utförlig rapport om resultatet av undersökningen och hur SOI kommer att använda den fördjupade kunskap som undersökningen har gett om föreningens medlemmars förutsättningar, behov och idéer.
 
Något som var en återkommande önskan hos de som intervjuades var att SOI ska erbjuda digitala föreläsningar och utbildningar. SOI har idag inte som ambition att konkurrera med de företag som erbjuder utbildningar, men däremot står det helt klart att den påskyndade digitalisering vi fått uppleva det senaste året öppnar upp för nya möjligheter för olika typer av kompetensutvecklande nätverk och fördjupande webbinarier i SOI:s regi.
 
Ni har väl heller inte missat att vår årskonferens 2021 kommer att genomföras som ett digitalt event över tre halvdagar? Personligen ser jag mycket fram emot detta. Naturligtvis för att få ta del av programinnehållet men också för att det känns roligt att vi testar något nytt istället för att välja att inte ha någon årskonferens alls i år. Jag hoppas att så många som möjligt vill vara med om denna historiska första digitala SOI-konferens.
 
Ha det gott så hörs vi senare i vår.

Hälsningar

Martin Magnusson
Vice ordförande