Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Anja Clausin – ny generaldirektör på UHM

24 mars, 2024

Tillträder i en besvärlig tid

Den 7 mars har regeringen utsett Anja Clausin till ny generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten.
Anja kommer närmast från FMV där hon är Affärsdirektör, Marknad och Inköp och har tidigare varit Upphandlingschef på Försäkringskassan.

- Vi välkomnar Anja till Upphandlingsmyndigheten och det känns väldigt bra att jag får lämna över till henne som har gedigen kompetens och bakgrund för det här uppdraget, säger Inger Ek, generaldirektör på Upphandlingsmyndigheten.

Anja Clausin tillträder sin nya tjänst den 1 juni och Inger Eks anställning förlängs en månad till och med den sista maj.

– Anja Clausin har gedigen erfarenhet av upphandling i såväl offentlig som privat sektor. Tillsammans med hennes fleråriga erfarenhet som chef i statsförvaltningen har hon goda förutsättningar att leda och utveckla myndigheten. Det är ett glädjande besked att Anja Clausin har tackat ja till uppdraget som generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten, säger civilminister Erik Slottner.

Inger Ek har varit framgångsrik generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten, som redan 2019 valdes till Sveriges Modernaste Myndighet. Upphandlingsmyndigheten bildades som bekant 2015 med syfte att stärka den strategiska betydelsen av offentlig upphandling. Myndigheten tog då vidare det arbete som tidigare drevs av Konkurrensverket och innan dess av Upphandlingsstödet vid Kammarkollegiet, Miljöstyrningsrådet och Vinnova.

Anja Clausin tillträder dock i en verksamhetsmässigt besvärlig tid, då Upphandlingsmyndigheten drabbats av kraftigt minskade anslag, vilket kan upplevas egendomligt när bland annat nödvändigheten av krisberedskap ställer nya krav på den offentliga upphandlingen. Hur Upphandlingsmyndigheten ser på detta berättar vi mer om i en separat artikel.