Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Egil Nylén drar söderut

28 november, 2017

Längtan hem till Gävle blev till jobb på Upphandlingsmyndigheten

– Vi hade pratat i drygt ett år om att det var dags att flytta till hemstaden Gävle igen, berättar Egil Nylén, som sedan många år varit upphandlingschef i Umeå och tillika styrelseledamot i SOI. Det är ändå där vi har både släkt och vänner. Men då krävs ju också ett vettigt jobb och nu dök möjligheten upp att dagpendla mellan Gävle och Stockholm för ett jobb som upphandlingsspecialist på Upphandlingsmyndighetens affärsenhet.

– Måste du inte åka med de hemska och trånga regionaltågen då, ”dubbeldäckarna”?
– Nej, det lärde jag mig snabbt, att ha ett kort som gäller på snabbtåget. Och där går det betydligt bättre att arbeta medan man åker. Då kan jag jobba på tåget i en dryg timme. Visst tar det lite tid men det var ju rätt ofta man inte kom iväg från jobbet i Umeå förrän betydligt senare än det var tänkt.

– Som jobb är det ju rätt annorlunda, nu är det inte ständigt skarpt läge för att upphandlingar skall bli rätt och i tid. Men uppdraget att lämna stöd, till både upphandlande myndigheter och till leverantörer, är ett viktigt och ansvarsfullt jobb, ett samlat och väl fungerande upphandlingsstöd har vi ju efterlyst sedan lång tillbaka i SOI.

– Vad innebär det att du arbetar på affärsenheten?
– Det är inte så täta skott mellan enheterna utan vi arbetar mycket tillsammans. Och framgent blir det mycket fokus på att, tillsammans med övriga enheter, utveckla stödet utifrån den nationella upphandlingsstrategin.  Och där finns ju en koppling till SOI, vi lade mycket arbete på att forma vårt förslag till nationell inköpsstrategi och det förslaget fick ju också stor påverkan på regeringens arbete med den nationella upphandlingsstrategin. Men hur mitt arbete kommer att se ut på lite längre sikt är ju svårt att säga än så länge. Jag började här den 6 oktober och sedan gjorde vi flytten 1 november. Det är inte helt enkelt att flytta från en villa till en lägenhet, oj vad man samlar på sig. Men om något år kan vi ju ta upp frågan på allvar, då allt hunnit sätta sig...

– OK, då önskar jag lycka till så länge så hörs vi för en ny intervju om ett år eller så!