Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Livsmedelsmässa med Tidig Dialog

28 november, 2017

Cirka 300 besökare och ett 30-tal utställande företag. Så kan man sammanfatta en väldigt trevlig och mycket välbesökt eftermiddag, den 1 november på Galaxen i Borlänge.

Bakgrunden till mässan är att kommunerna Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Ludvika, Smedjebacken och Säter samt VBU tillsammans skall upphandla livsmedel - Djupfrysta produkter och mejerivaror samt kolonialvaror – till kommunernas verksamheter. Men dagen användes också till dialogmöten med enskilda leverantörer, ca 15 leverantörer hanns med under dagen och fler möten kommer det att bli på andra datum.

Patrik Djurberg, Saltå kvarn, överlämnade en informativ guide för upphandlare och kostpersonal. Säters kommunalråd Mats Nilsson och chefen på UpphandlingsCenter, Anders Karlin, gladde sig åt en välarrangerad livsmedelsmässa.

Hållbarhetstema och dialogmöten
För UpphandlingsCenters livsmedelsupphandlingar är dialogen med leverantörerna avgörande för att upphandlingarna skall bli bra. Både mässutställningen och de enskilda mötena med leverantörerna är en del i det arbetet. Tack vare mässan kunde också de många besökarna från de deltagande kommunerna ta del av vad leverantörerna har att erbjuda och det blev sammantaget en väldigt lyckad mässa, enligt både ”mässgeneralen” Pia Sundell, publiken och leverantörerna

Så här hade evenemanget presenterats för leverantörerna.
* Utställning och provsmakning i mässlokalen där du kommer att träffa kökspersonal och har möjlighet att visa upp produkter och info om hållbarhet. Ca 300-400 besökare från sju kommuner.
* Mötesrum där du träffar kostchefer/kostansvariga för att närmare informera om dina produkter. Vi kommer att träffa ca 15-20 av 30 anmälda företag (Djupfrysta produkter och mejerivaror).
 
Temat för Mässan är Hållbarhet. Det innebär att vi vill att ni ska visa produkter inom området hållbarhet. Det kan vara produkter som finns på avtalet idag, men även nya produkter ni vill att vi ska se och veta om. Om ni har skrivna dokument som ni tycker att vi ska ta del av så ta även med dem.

Många av leverantörerna var mycket tydliga med att det var ett stort plus att inte bara ställa ut, utan även ha enskilda möten med kostchefer/kostansvariga. Det gav möjligheter att även presentera vad man har på gång, då inte minst utifrån hållbarhetsaspekter.