Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Därför är SOI i Almedalen

30 juni, 2022

Vice ordföranden har ordet

Efter två års pandemiuppehåll är det nästa vecka återigen dags för Almedalsveckan i Visby. Almedalsveckan har funnits i över ett halvt sekel och från att till en början haft störst fokus på partipolitik har veckan de senaste 25 åren varit en mix av såväl partipolitik som samhällsfrågor i stort. Veckan besöks bland annat av både företrädare för politiska partier och andra ledande beslutsfattare inom offentlig sektor. För en organisation som arbetar för att påverka och skapa så bra förutsättningar som möjligt för goda offentliga affärer är med andra ord Almedalsveckan en självklar arena att närvara på, och just därför kommer SOI att ha flera representanter på plats i Visby under nästa vecka.

 

Föreningen har på olika sätt deltagit i Almedalsveckan sedan mer än 10 år tillbaka. Vi har till exempel arrangerat helt egna seminarium och mingel, samarbetat med andra arrangörer, deltagit i panelsamtal och runda bordssamtal och haft möten på tu man hand med riksdagsledamöter. Oavsett formen är syftet är alltid att lyfta inköpsfrågan på beslutsfattarnas agendor med målet att skapa bättre förutsättningar för landets inköpsorganisationer, något som i förlängningen bidrar till ökad samhällsnytta.

 

Det är på Almedalsveckan som vi lanserat SOI:s strategi för inköp i offentlig sektor. Vi har även presenterat vårt lagförslag och vi har med medlemsenkäten som underlag kunnat föra fram vad föreningens medlemmar faktiskt tycker och tänker.

 

På en annan plats i detta nyhetsbrev kan du läsa mer om vad vi kommer att göra på plats just i år.

 

Avslutningsvis vill jag önska er alla en riktigt skön sommar!

Martin Magnusson

Vice ordförande