Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7, plan 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (säkrast mellan 10-12 vardagar)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Sköna maj, välkommen!

10 maj, 2022

Vice ordföranden har ordet

Precis som varje år så känns det som att tiden går väldigt fort på våren och det har redan passerat mer än en månad sedan årskonferensen i Luleå. På det senaste styrelsemötet gav styrelsens festivalgeneral Helena Sköld Lövgren oss en genomgång av resultatet från deltagarutvärderingen.

Hela 97,5 % av er som deltog på plats gav omdömet ”Bra” eller ”Mycket bra”. Betygen brukar normalt sett vara väldigt höga men detta var en nivå vi aldrig tidigare nått. Självklart väldigt roligt och under arbetet med kommande konferensen i Linköping ska vi analysera fritextsvaren djupare för att få en ökad förståelse för vad som ligger till grund för de höga omdömena och vad vi ska värna för att kunna fortsätta leverera Sveriges bästa upphandlingskonferens.

När det gäller digitala deltagare är nöjdheten något lägre. Fortfarande höga siffran 79 % som svarat ”Bra” eller ”Mycket bra” men vi ser också att det finns en del detaljer som vi behöver få ordning på till kommande år, givet att vi fortsätter med ett liknande upplägg.

Till skillnad mot konferensen 2021, som var helt digital, genomfördes årets konferens som en mixad konferens där den digitala upplevelsen var en nedskalad version, utan exempelvis möjlighet att kunna byta till ett annat parallellseminarium än det som var i stora salen. Detta var något vi trodde att vi varit tydliga med i samband med anmälan men vi ser i utvärderingen att vi borde varit ännu tydligare. Även önskemål om möjligheten att ställa frågor till föreläsarna är något som kommit som medskick från de digitala deltagarna.

Nu vet vi än så länge inte så mycket mer om nästa årskonferens, mer än att vi kommer att vara i Linköping. Men att vi också erbjuder någon form av möjlighet till digitalt deltagande är jag övertygad om. Efterfrågan finns bland föreningens medlemmar och nu när vi testat så vet vi dessutom vad vi ska skruva på för att skapa en ännu bättre konferensupplevelse för samtliga deltagare, såväl digitala som fysiskt på plats.

Något som ligger med i föreningens verksamhetsplan för året är att utreda möjligheterna till en helt digital halvdagskonferens under hösten. Vi har i styrelsen tittat på tänkbara alternativ och landat i att vi väljer bort en digital halvdag under 2022. Att arrangera en konferens, oavsett format, tar mycket kraft och resurser i anspråk och vi ser att vi behöver fokusera på andra aktiviteter under resten av året. Som ju dessutom kommer att innehålla väldigt mycket förberedelser inför konferensen i Linköping 2023.

För er som inte kan få nog av nätverkande vill jag uppmuntra att hålla de regionala nätverken aktiva. Läs mer på SOI - Sveriges Offentliga Inköpare | Regionala Nätverk eller ta kontakt på soi@soi.se för stöd och råd i hur ni kan jobba med regionala nätverk under SOI:s paraply.

Annars ligger fokus i styrelsearbetet just nu på föreningens deltagande på den nya stora konferensen Lösningar för Offentlig Sektor och på Almedalsveckan. På Lösningar för Offentlig Sektor håller vi i inte mindre än tre olika programpunkter samt att vi arrangerar ett litet specialevent för SOI-medlemmar som är på plats. Vore roligt att få träffa några av er där. I en separat nyhet kan du kan läsa mer om det och hur du anmäler dig.

På Almedalsveckan, som ju är tillbaka efter två års pandemiuppehåll, kommer vi att finnas på plats för att representera offentliga inköpares perspektiv i olika programpunkter, panelsamtal och möten. Almedalsveckan är en fortsatt viktig arena för föreningen att föra fram budskapet om de offentliga inköpens betydelse och vikten av att skapa rätt förutsättningar för inköpsorganisationerna hos landets alla upphandlande myndigheter.

Hoppas att ni alla får tillfälle att njuta av en vacker och härlig maj. Året bästa månad om ni frågar mig.

Martin Magnusson
Vice ordförande