Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Årets inköpare – Fredrik Rogö

24 april, 2024

Upphandlingsjurist på Göteborgs stad

Då undertecknad intervjuade Fredrik Rogö hösten 2011 hade han bara arbetat några månader åt Göteborgs stad i dåvarande Upphandlingsbolaget och precis också hunnit bli medlem i SOI. I intervjun sade han då bland annat:
– Jag har bara arbetat här sedan första juni men trivs fantastiskt bra. Det är en spännande arbetsplats och det händer mycket. Jag har förstått att mängden uppdrag har ökat ordentligt för Upphandlingsbolaget och det har väl sin grund både i lokala skandaler och i de nya rättsmedlen.
– SOI är helt nytt för mig, men alla andra är ju med och jag har hört att årskonferenserna är väldigt uppskattade. Och inriktningen, med fokus på affärerna men kompetens när det gäller regelverket, tilltalar mig.

Fredrik har förblivit Göteborgs stad trogen sedan dess, och gjort sig omtalad som en extremt kompetent jurist.

Så här motiverar SOI’s styrelse sitt val.
Fredrik Rogö har under många år varit en av de viktigaste förkämparna i Sverige för en effektiv och konstruktiv användning av lagen om offentlig upphandling. Genom sitt mod, sin kunskap, sin intelligens och sitt pedagogiska sätt har han utvecklat tolkningen och användandet av LOU. Genom att testa gränserna, i flera fall upp till högsta instans, och se möjligheter där andra ser hinder har han öppnat dörrar för oss andra. Listan av exempel där Fredrik varit drivande i att testa gränserna och använda lagen på nya och konstruktiva sätt kan göras lång. Bland annat har han med stort engagemang drivit en fråga som handlar om hur upphandlande myndigheter kan använda egna uteslutningsgrunder för att hålla de osunda leverantörerna utanför den offentliga affären. Fredrik Rogö är en god representant för landets upphandlingsjurister och en välförtjänt mottagare av utmärkelsen Årets inköpare.

Vi kommer att återkomma med en längre intervju framöver med Fredrik, just nu säger vi grattis till ett välförtjänt pris!