Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

Därför är SOI i Almedalen

18 juni, 2024

Ordföranden har ordet

Almedalsveckan i Visby är Sveriges största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. I år arrangeras veckan den 25–28 juni. På plats finns aktörer inom offentlig, privat och ideell sektor som tillsammans med politiska företrädare och media träffas för att diskutera samhällsfrågor.

En sådan samhällsfråga som både diskuteras och debatteras i Almedalen är offentlig upphandling. Då är det också en självklarhet att SOI finns på plats. Vår medverkan är en möjlighet att påverka, synliggöra möjligheter och utmaningar, ha dialog och skaffa ytterligare kunskap som är viktig i vårt fortsatta arbete

Genom åren har vår närvaro under Almedalsveckan sett lite olika ut. Vissa år har vi haft egna arrangemang, andra år har vi samarrangerat och några år har vi enbart deltagit i andras arrangemang. Ett år speeddejtade vår dåvarande ordförande Emma Breheim ledamöter från ett flertal riksdagspartier. I år samarbetar vi med inköpscentralen HBV där vi håller ett eget seminarium på temat "En robust inköpsförmåga för Sverige - Vilket är ditt bidrag?".

Vi är i Almedalen för att representera yrkeskåren, alltså vi som faktiskt jobbar till vardags på köparsidan med offentligt inköp. Det vill säga vi som faktiskt är experter på hur verkligheten fungerar (eller inte fungerar). Vi är en viktig röst i debatten och vi representerar kraften av föreningens närmare 1700 medlemmar. I ryggen har vi också vår nyligen genomförda medlemsenkät som tydligt visar att föreningens medlemmar anser att det finns en påtaglig utvecklingspotential i sina respektive organisationer.

Och apropå att göra sin röst hörd. En viktig del av SOI:s arbete sedan många år är att svara på remisser. Nu senast har vi yttrat oss över två färska ställningstaganden från KKV. Och även det gör vi med den goda affären i fokus och med målet att skapa bra förutsättningar för våra medlemmar i sina respektive uppdrag. Du kan läsa mer om våra yttranden i en separat nyhet i detta nyhetsbrev.

Avslutningsvis vill jag önska er alla en glad midsommar och en skön sommar. På återseende i höst!

Martin Magnusson
Ordförande
Sveriges Offentliga Inköpare