Min sida
Laddar..

Senaste sökningar

Kontakta oss

Adress

  • Sveriges Offentliga Inköpare
  • c/o Föreningshuset Sedab AB
  • Lumaparksvägen 7
  • 120 31 Stockholm
  • soi@soi.se

Telefon

  • 08-21 61 40 (Förmiddagar 8:30-12:00)

Organisationsnummer

  • 887500-9584

SOI kritiserar KKV´s ställningstaganden

18 juni, 2024

Tack till våra medlemmar för tipsen!

SOI vill bli bätttre på att kommunicera ut och synliggöra det som föreningen gör. Flera exempel på detta finns i dagens nyhetsbrev. Särskilt glädjande är det när aktiviteterna bygger på tips eller önskemål från medlemmarna, vilket uppskattas mycket av styrelsen.

I detta fallet har det kommit in ett flertal tips om att SOI borde titta närmare på två ställningstaganden, gjorda av Konkurrensverket. Det gäller dels Konkurrensverkets ställningstagande 2024:00 om kraven på ändrings- och optionsklausuler i LOU i förhållande till ÄTA-bestämmelserna i AB 04 och dels Konkurrensverkets ställningstagande 2024:00 om kostnadsfri tillgång till upphandlingsdokument. De tipsande medlemmarna har haft kritiska synpunkter på dessa ställningstaganden, synpunkter som delas av styrelsen, vilket nu har resulterat i att SOI skickat in sina ”remissvar” till KKV, trots att svarstiden var väldigt knapp. (I formell mening är det förstås inte remissvar, eftersom KKV inte har en lagstiftande funktion.) SOI´s svar har skickats till KKV som Synpunkter på ställningstagande om kostnadsfri tillgång till upphandlingsdokument, dnr 232/2024, och Synpunkter på ställningstagande om ändringar enligt ÄTA-bestämmelserna, dnr 651/2023.

SOI ser att de ställningstaganden som KKV gör kommer att ställa till stora praktiska problem för de offentliga inköparna om de genomförs. SOI vill som alltid värna den goda affären och stå upp för praktikernas synpunkter och möjligheter att göra ett bra arbete.

De inskickade dokumenten finns på SOI’s hemsida, klicka här så finner du de nedladdningsbara dokumenten.